Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2008-2009 är över. VO70-båtarna gick i mål utanför den ryska kusten den 27 juni. Slutsegraren Ericsson 4 firades ordentligt under St. Petersburgstoppets intensiva dagar. Läs mer om det häftiga slutet och bloggens sista inlägg.

Trevlig läsning!

Jonas

torsdag 18 juni 2009

Puma och E4 - två olika vinnare

Här om dagen gick båtarna så i mål i Sandhamn. Efter mindre än 40 timmars segling nådde Puma mållinjen först av båtarna i startfältet från Marstrand. Detta var en efterlängtad benseger för det amerikanska teamet som i och med denna seger vann sitt första ben under Volvo Ocean Race 2008-2009. Tätt efter vinnarbåten kom Ericsson 3 som fick se sig besegrade med minsta möjliga marginal. Besvikelsen var stor då E3:an, med Skandinavisk besättning ombord, helst av allt ville vinna benet in till Stockholm. Ericsson 4 var dock den störta vinnaren. Som trea säkrade E4:an totalsegern i Volvo Ocean Race, då ingen annan båt nu kan ta ikapp de poäng som skiljer ner till restrande båtar i poängtabellen. Grattis E4, Torben Grael och övriga ombord på vinnarbåten! (Stort grattis till mig också som tippade E4:an som slutsegrare redan i Alicante)
Brasilianaren tillika skepparen ombord på Ericsson 4, Torben Grael, anses idag vara en av världens absolut bästa seglare. Nu har han dessutom vunnit Volvo Ocean Race 2008-2009

Efter ett kort City sprint från Kanholmsfjärden in till Skeppsbron i centrala Stockholm lade båtarna till jämte Volvopaviljongen under onsdagen. Solen sken och besökarna samlades runt om i Race village för att se VO70-båtarna och dess besättningsmän.
Med det fina vädret kom besökarna. Race village fylldes sakta men säkert med nyfika åskådadare
Ericssonpersonal välkomnade E3:an och E4:an till sin hemmahamn

I övrigt har stoppet hittills i Stockholm varit bra och välbesökt. Vädret har varierat något. Från regn och kalla vindar till sol och klarblå himmel. Tyvärr är vädret inte det bästa just nu och prognosen över midsommar ser inte allt för ljus ut. I paviljongen har vi mycket att göra. Våra gäster är nyfikna på vår utställning och våra nya produkter. Inte minst vår nya hybrid och vår S60-konceptbil! På ovanvåningen har middagarna och föredragen avslöst varandra. Intresset för racet och vår lokal är på topp. Utanför paviljongen ligger båtarna stilla och fint uppradade, redo att anta Inport race på söndag.
Hög aktivitet på ovanvåningen (Sea lounge) av Volvopaviljongen
Nya S60:n fångar ALLAS uppmärksamhet. Så gymt läcker!
Stängningsdax och mörkt i Race village. Fridfullt ligger VO70-båtarna och skvalpar jämte kajen.
Vill passa på och önska mina trogna läsare en trevlig midsommar!

Inga kommentarer: